Jaké (dřevěné) sluneční brýle mi budou slušet?

Ať už se jedná o dřevěné sluneční brýle nebo sluneční brýle z jiných materiálů - brýle jsou k dispozici v různých tvarech. Ale který tvar mi nejlépe sluší? Zde vám ukážeme, co musíte při nákupu vzít v úvahu, a dáme vám tipy na výběr z našeho e-shopu.

U nás si můžete dřevěné a klasické sluneční brýle snadno filtrovat podle požadovaného tvaru a najít tak model, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Vybírejte nové brýle podle tvaru obličeje

Při výběru správného rámečku se můžete orientovat podle individuálního tvaru obličeje. Samozřejmě je to vždy i otázka osobního vkusu, ale přesto existují tvary, které se jistým obličejům hodí lépe než ostatním. Jaký je můj typ obličeje?

Tváře lze zhruba rozdělit do následujících čtyř základních typu:

  • oválný obličej
  • hranatý obličej
  • kulatý obličej
  • srdcovitý obličej

Tvary obličeje pro výběr slunečních brýlí

Tip: Jak zjistit tvar svého obličeje

Pokud si nejste jisti, jaký tvar obličeje máte, zkuste následující tip. Nejlepším způsobem, jak zjistit tvar obličeje, je postavit se před zrcadlo a podívat se na vnější kontury obličeje. Může být také užitečné, obkreslit tvar obličeje rtěnkou a poté se podívat na nakreslenou čáru. Jakmile jste našli tvar svého obličeje, platí pravidlo, že sluneční brýle by měly kontrastovat s vaším obličejem. Které brýle se tedy hodí ke mě a mému tvaru obličeje?

(Dřevěné) Sluneční brýle pro oválný obličej

U oválných obličejů jsou proporce vyvážené. Čelo a brada jsou užší, lícní kosti jsou výrazné. Obličej je symetrický. Tento tvar obličeje je proto vnímán jako obzvláště harmonický. Sluší mu téměř každé sluneční brýle. Skvělý jsou třeba velké a výrazné obruby, které dodávají osobitý styl. Opatrnost se doporučuje u slunečních brýlí s velmi úzkými čočkami, díky nimž oválný obličej vypadá ještě déle.

Naše tipy:

Co třeba dřevěné brýle v módním tvaru štítu/shield, jako například dřevěné brýle Duppau Shield Brown? Hnědá barva skel se hodí k jakémukoli oblečení.

drevene-slunecni-bryle-duppau-pro-ovalny-oblicej

Další dobrou volbou pro oválné obličeje jsou naše sluneční brýle Duppau PALAU. Díky průhlednému rámu v oranžové barvě upoutají pozornost a všude šíří dobrou náladu.

plastove-slunecni-bryle-duppau-palau-jsou-vhodne-pro-ovalny-oblicej

 

(Dřevěné) Sluneční brýle pro hranatý obličej

U hranatých obličejů jsou oblasti čela, tváře a brady stejně výrazné. Obličej vypadá ostře. Chcete-li, aby hranatý obličej vypadal měkčí, je nejlepší použít sluneční brýle s kulatými čočkami nebo pilotky. Doporučujeme také brýle ve tvaru motýla nebo kočičího oka, tzv. cat-eye. Skvěle vypadají také brýle s úzkým rámem, které lichotí obličeji a snižují jeho tvrdost.

Naše tipy:

Dřevěné brýle Duppau Fly Zebra Orange ve tvaru Cat Eye s oranžovými čočkami jsou skvělou volbu pro hranaté tváře.

Dřevěné sluneční brýle Duppau Fly Zebra Orange jsou ideální pro hranatý obličej

Nebo můžete zvolit klasiku, která nikdy nevyjde z módy - černé pilotky. Parádní vzhled je zde zaručen. Náš model Duppau Mumbai je vhodný pro muže i ženy a má polarizační čočky pro lepší vidění bez oslňujících paprsků.

unisex-slunecni-bryle-duppau-mumbai-jsou-vhodne-pro-hranaty-oblicej

(Dřevěné) sluneční brýle pro kulatý obličej

U kulatých obličejů jsou vnější kontury obličeje rovnoměrně rozloženy. Tváře a čelo jsou stejně široké, brada kulatá. Proto je nejlepší používat sluneční brýle, které vytvářejí kontrast a dodávají obličeji více kontur. Ideální jsou obdélníkové a čtvercové modely, díky nimž se kulatý obličej jeví užší. Sluneční brýle typu Wayfarer vypadají obzvláště dobře na kulatých tvářích.

Naše tipy:

Velmi stylovým modelem typu Wayfarer, který lichotí i kulatým obličejům, jsou například dřevěné brýle Duppau Carbon Silver vyrobené z bambusu. Díky materiálu a stříbrným čočkám dokážou tyto sluneční brýle proměnit i obyčejný outfit v něco výjimečného.

Dřevěné sluneční brýle Duppau Carbon Silver jsou ideální pro kulatý obličej

Pokud chcete něco sportovnějšího, měli byste si vybrat naše sluneční brýle Duppau Oslo. Mají také módní tvar Wayfarer, který je ideální pro kulaté tváře. Sportovní nadšenci a řidiči ocení vysoký komfort nošení a polarizační čočky.

polarizacni-bryle-duppau-oslo-sportovniho-vzhledu-jsou-idealni-volbou-pro-kulate-obliceje

(Dřevěné) sluneční brýle pro srdcovitý obličej

Pro obličej ve tvaru srdce je charakteristická široká oblast čela a úzká, obvykle špičatá brada. Lícní kosti jsou vyšší než na oválném obličeji. Vlasová linie je často v jednom bodě uprostřed čela o něco hlubší. Brýle Aviator / Pilotky a sluneční brýle s kulatými skly nejlépe zvýrazní linii čelistí.

Naše tipy:

Dřevěné brýle Duppau Turtle by proto byly ideální pro srdcovitý obličej. S kulatými, hnědými skly a rámečkem v barvě havana hnědá je to opravdový must have na léto.


Dřevěné sluneční brýle Duppau Turtle jsou ideální pro srdcovitý obličej

Další skvělou volbou pro obličeje ve tvaru srdce jsou sluneční brýle Duppau Culebra. Sluneční brýle mají obroučky a čočky s atraktivním barevným gradientem. Zlaté kovové nožičky dodávají brýlím ještě větší šmrnc.


slunecni-bryle-duppau-culebra-jsou-idealni-volbou-pro-srdcovity-tvar

 

Doufáme, že se vám článek líbil a nyní jste dobře připraveni na nákup nových (dřevěných) slunečních brýlí!